Livingwood Blog Architecten

Dat houtskelet je alle architecturale vrijheid geeft, dat wist je misschien al. Maar wat is juist de rol van de architect gedurende het ganse bouwproces? We leggen het even voor je uit.

Kennismakingsgesprek

De architect bespreekt tijdens een kennismakingsgesprek je wensen en verlangens. Op die manier weet hij waar hij rekening mee moet houden bij het voorontwerp. Hij zal je enkele vragen stellen en advies geven over wettelijke bepalingen.

Eerste ontwerp

Na het eerste kennismakingsgesprek ontvang je een voorontwerp, gratis en zonder verplichtingen. Dit voorontwerp is niet definitief. Het is de bedoeling dat je dit volledig beoordeelt zodat de architect hier verder mee aan de slag kan. In het voorontwerp houdt de architect rekening met je wensen, de bouwschriften en je budget.

Omgevingsvergunning aanvragen

Vanaf jij 100% tevreden bent over het ontwerp, zal de architect een aanvraag indienen bij het Omgevingsloket. Denk maar aan de plannen, de hoogte, foto’s, ... Hij brengt alles in orde zodat jij je hier niets meer van moet aantrekken.

Livingwood volgt op

Op basis van de plannen voeren we alle voorbereidingswerken van je houtskeletbouw in onze eigen schrijnwerkerij in droge omstandigheden uit. Vanuit dit werkatelier vertrekken alle onderdelen voor de finale montage op de werf. Daarnaast maken we zelf de nodige technische uitvoeringsplannen, zodat we niets aan het toeval overlaten.

Controle werf

Alle voorbereidingswerken zijn van start gegaan, de montage en verdere afwerking van je woning kan beginnen. De architect zal regelmatig de bouwwerf bezoeken om de werken op te volgen.

Oplevering

Nadat je woning in houtskelet volledig gebouwd is (meestal na 4-5 maanden), is het tijd voor de voorlopige oplevering. De architect controleert samen met jou en de aannemer je volledige woning. Puntjes die aangepast moeten worden, worden genoteerd en opgelost kort na voorlopige oplevering.

Houtskeletbouw Kijkwoning 04

Weet je niet waar beginnen? Bij Livingwood helpen we je graag verder. Ook wij kennen enkele goede architecten waar we graag mee samenwerken. Onze bouwadviseurs kunnen je bijstaan in je keuze.