Corporate Video Livingwood Houtskeletbouw 4 1024X683

Op de Steenweg op Diest in Turnhout is op enkele dagen tijd een mooie, hedendaagse villa verrezen. Het is de gloednieuwe kijkwoning van Livingwood: een knap staaltje architectuur vol technisch vernuft. In deze woning kan je – vanaf mei 2021 - zien en ervaren hoe bouwen met houtskelet er vandaag én morgen uitziet.

Korte bouwtijd

De voorbereiding van een houtskeletwoning gebeurt in het schrijnwerkersatelier van Livingwood. Elk stuk moet pasklaar en precies zijn, zodat op de bouwwerf de puzzel vlot in elkaar valt. Het bedrijf kan terugvallen op zijn jarenlange expertise, want houtskeletbouw vraagt veel kennis en kunde.

En dan begint de bouw: de vrachtwagen brengt alle stukken naar de werf. Een voor een wordt alles afgeladen en in elkaar gezet. Wat bij traditionele bouw 4 tot 5 maanden nodig heeft, gebeurt nu in enkele dagen. Het is verbluffend hoe een groot huis tot stand komt. En de puzzel, die klopt als een bus.

Straffe muren

De houten muren bieden véél voordelen. De technieken worden hier netjes in verwerkt, van ventilatie tot stopcontacten. Er kan ook veel extra isolatie in. Dat zorgt voor indrukwekkende isolatiewaarden en voor een aangename akoestiek.

Een houtskeletwoning van Livingwood onderscheidt zich door extra verstevigde muren. Door een extra houten plaat erin te verwerken, kan je later zonder speciale pluggen je muurdecoratie ophangen.

Afwerking van de muren

Houtskeletbouw geeft een droge bouw, en de voordelen zijn groot. Er is geen droogtijd van de muren en dat betekent dat ze na oplevering al schilderklaar zijn.

Aan de buitenkant is alles mogelijk: kies je voor bakstenen, hout of gevelbepleistering met crepi?

Video van opbouw

“Het gaat verbazend goed vooruit”, toont de video. Dat komt omdat in het atelier alles tot in de puntjes is voorbereid. Kijk even mee hoe de vakmannen de woning van de vrachtwagen laden en ze stuk voor stuk in elkaar zetten. Straffe mannen, die van Livingwood!

Livingwood is al 40 jaar actief in houtskeletbouw. De jarenlange ervaring vertaalt zich in efficiënt en accuraat bouwen, met hoge precisie en een korte bouwtijd. De technische voordelen van houtskeletbouw kan je vanaf mei 2021 komen ontdekken in de gloednieuwe kijkwoning in Turnhout.

Videoproductie: https://het-fotohuis.be/

Temse

Livingwood plaatst houtskeletbouw een trapje hoger dan de klassieke traditionele gemetste woningbouw.

Kom zelf deze woningen beleven op ZONDAG 22 maart 2020, u bent van harte welkom.