Livingwood Testimonial Anckaert 5

Je hebt besloten dat je gaat bouwen. Je hebt je bouwpartner gevonden en nu komen de vele keuzes die je moet maken. De bouwstijl van je huis vormt de basis voor het verdere bouwproces. Het is dus een belangrijke en soms ook moeilijke keuze. Kies je voor strak en modern? Of hou je liever van een authentieke pastorijwoning? LivingWood helpt je graag op weg. In deze blogpost lichten we de meest gekozen bouwstijlen toe.

Klassiek

Een klassieke of landelijke bouwstijl is nog steeds een van de meest gekozen bouwstijlen in België. Een klassieke woning kenmerkt zich aan de warme (aarde)kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Je kan een klassieke woning herkennen aan de gevel. Deze is vaak een combinatie van metselwerk met arduinen plint en waaiers boven de (houten) ramen. In de ramen zie je meestal een kruisverdeling op of in het glas.

Pastorij

Pastorijwoningen zijn gebaseerd op de huizen van vroeger, meer bepaald op de huizen waar vroeger de pastoor in woonde. De woning leunt dicht aan bij de klassieke stijl. Een woning in pastoriestijl herken je aan de eenvoudige vorm van de huizen. Pastorijwoningen zijn authentiek en gezellig. Deze woningen hebben vaak ook extra details zoals een blauwe harde steen rond de voordeur en sierluiken of een grote poort, ronde poort. Deze details geven de woning een rustieke look. De gevelsteen herken je aan een traditionele baksteen met een artisanaal accent en lichtgekleurde buitenschrijnwerk.

Eigentijds

Ben je meer voor een eigentijdse woning? Dan krijg je een mix van moderne en traditionele elementen. Bij deze woningen komen de grote vlakken van de moderne stijl terug, maar het dak is meestal een zadel-of piramidedak zoals we vaak zien bij een klassieke stijl. Met een eigentijdse woning heb je een tijdloze woning. De ramen zijn rechtlijnig en de vorm is eenvoudig. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een eigentijdse woning sober hoeft te zijn. We bespreken graag met jullie hoe we jullie persoonlijke touch in de woning brengen. Dit kan met accenten in metaal of hout.

Modern

Grote ramen, strakke en symmetrische lijnen en vaak sobere (wit, zwart of grijs) kleuren met een plat dak, zo kan je een moderne woning herkennen. Deze woningen springen vaak meteen in het oog. De gevelsteen bestaat uit grote, eenvoudige vlakken zonder raam of deur. Maar zodra je aan de zijkant of achterkant van de woning komt, zie je grote enorme ramen die een enorme hoeveelheid licht binnen laten. Binnenin de moderne woning zie je grote, open leefruimtes. De meeste woningen hebben een algemeen plat dak.

Ben je er nog niet uit?

LivingWood helpt je graag met het ontwerpen van het huis dat bij jou past!

Neem vrijblijvend contact met ons op of download ons inspiratieboek!