Belgen hebben een baksteen in de maag. Bij het bouwen van een huis denken we in de eerste plaats aan een traditionele bouwmethode met steen. Toch moeten we in de 21ste eeuw verder durven kijken. Naar kwalitatieve, energiezuinige manieren van bouwen. Zoals houtskeletbouw, een snelgroeiende bouwmethode die perfect aanleunt bij de nieuwe manier van wonen.

Pastorie Villa Blankenberge Achterkant

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een ecologische, snelle bouwmethode waarbij je woning bestaat uit houten wanden en balken. Deze worden opgevuld met isolatie. De buitengevel kan afgewerkt worden naar keuze (bakstenen, crepi, beplating, hout ...).

De talrijke voordelen - waaronder de hoge isolatiewaardes en de lange levensduur - maken van houtskelet de bouwmethode van de toekomst. Met hout heb je tenslotte het ideale materiaal in handen om een BEN-woning te realiseren.

De wandopbouw van houtskeletbouw

De ene woning of villa in houtskeletbouw is de andere niet. Kijk en vergelijk. Bij Livingwood gebruiken we meer, dikkere en betere materialen voor een optimale sterkte en een verhoogd levenslang wooncomfort. Houtskeletbouw staat als bouwmethode niet stil. Vooraleer iets de norm of standaard wordt, passen wij het al enkele jaren toe.

Onze aanpak

Bij LivingWood hou je de touwtjes altijd in handen. Je kiest in alle vrijheid. Sleutel-op-de-deur of ruwbouw winddicht? Heb je al een ontwerp of ben je nog op zoek naar een architect? Hoe energiezuinig moet je woning zijn? Welk bouwstijl? Jij bepaalt, wij leveren op alle vlakken maatwerk.

Kijkwoning Temse

Inspiratie nodig?

Bekijk tal van bouwplannen voor je woning of breng een bezoek aan één van onze kijkwoningen.

Fam Keyenberg

Klanten getuigen

Zij vertellen waarom zij hebben gekozen voor Livingwood.