Dikkere Funderingsplaat

Een dikkere funderingsplaat

Onze funderingsplaat meet voor een optimale stabiliteit en een volledige waterdichtheid maar liefst 22 centimeter dik. In de markt is meestal slechts 12 centimeter gebruikelijk. De funderingsplaat wordt geplaatst op een bed van 15 cm gestabiliseerd zandlaag en funderingssleuven van 60 cm diep.

Dikkere Houtsecties

Dikkere houtsecties

Voor het dragende hout in het skelet gebruiken wij balken met een dikte van 45 millimeter in plaats van 37 millimeter. Dit garandeert extra versteviging en biedt alle nodige ruimte voor een correcte vernageling.

Houten Stijlen

Elke 35,5 cm houten stijlen

De verticale houten balken zorgen voor de stevigheid van je houtskeletbouw. Wij plaatsen deze stijlen met een tussenruimte van slechts 35,5 centimeter, in plaats van de 50 of zelfs 60 centimeter die andere bouwfirma’s hanteren.

Extra Osb

Een extra OSB-beplating voor extra sterkte en een verhoogde geluidsisolatie

Wij bevestigen, conform het Canadees systeem, een extra OSB-beplating achter de gipsplaten. Dit leidt tot een betere stijfheid van de constructie en een verhoogde geluidsisolatie. Wanneer je in de woning bepaalde zaken aan een muur wil ophangen, heb je geen pluggen nodig. Je brengt je bevestiging rechtstreeks aan in de OSB-plaat.

Leidingspouw

Maximale luchtdichtheid dankzij een extra leidingspouw

Optioneel voorzien wij de houtskeletconstructie van een extra leidingspouw aan de binnenzijde. Dit verhoogt bijkomend de luchtdichtheid van je woning, belangrijk wanneer je kiest voor een lage-energie-woning. Bijkomend voordeel: er is geen perforatie van het dampscherm bij het plaatsen van stopcontacten en waterpunten.

Isolerende Chape Verdieping

Isolerende chape en cementchape op de verdieping

Aangezien onze houtskeletconstructie voldoende stevigheid bezit, brengen wij probleemloos dubbele chape op de verdieping(en) aan. Dit verhoogt de akoestische isolatie en geeft je alle vrijheid voor de vloerbekleding.