Wood Framed House

Hout is populairder dan ooit! De vraag naar houtmaterialen als dragende structuur van een woning stijgt gestaag. Er wordt nu al dubbel zo veel gebouwd met hout dan een tiental jaren geleden. Hoe dat komt? Simpel. Met hout bouwt u snel, duurzaam en u kan er alle kanten mee op!

Hout biedt tal van voordelen

Van alle nieuwbouwprojecten die dit jaar van start gaan, zal 1 op 5 hout gebruiken als structureel onderdeel van de woning. Goed voor een marktaandeel van 8 procent en 30.000 banen binnen de bouwsector, zo berekende Confederatie Bouw, de overkoepelende werkgeversorganisatie voor de bouw in België. Interessante cijfers, maar ‘what’s in it for you?’.

Wie bouwt met hout:

  • Kan snel in zijn nieuwe woning dankzij geprefabriceerde bouwonderdelen
  • Isoleert als de beste en bespaart op zijn energiefactuur
  • Draagt zijn steentje bij voor een beter leefmilieu
  • Verhoogt zijn wooncomfort
  • Kiest voor een woning met een zeer lange levensduur

Prefab bespaart kostbare tijd

Vele bouwbedrijven gebruiken hout als bouwmateriaal bij uitstek. En vaak beschikken zij over eigen werkateliers waar de bouwelementen op voorhand worden vervaardigd. Deze geprefabriceerde onderdelen steekt men daarna in elkaar op de werf. Gedaan met vervelende weersomstandigheden die roet in het eten gooien. Alle voorbereidingswerken gebeuren in droge omstandigheden en zonder vertraging! Wie had dat gedacht?

Hout isoleert als de beste

Met houtskeletbouw als bouwtechniek voor uw woning zal u uw energiefactuur zien dalen. En wel meteen. De thermische isolatiewaarde van nieuwbouwwoningen met een houtskelet zijn hoger dan die met andere materialen. En in combinatie met een doorgedreven ventilatiesysteem zit u goed voor jaren. Naast thermisch isoleert hout ook uitstekend op akoestisch vlak. Hout absorbeert namelijk binnen- en buitengeluiden. Over wooncomfort gesproken…

LivingWood realiseerde al meer dan 600 woningen en villa’s in houtskeletbouw. Sleutel-op-de-deur of liever alleen ruwbouw? Maak snel een afspraak en neem ondertussen een kijkje bij onze realisaties.