Hout Habitat

Donderdag 19 november schiet in Antwerp Expo de vierdaagse bouwbeurs Hout & Habitat uit de startblokken. De bouwbeurs speelt in op de vele voordelen die hout, het meest authentieke en natuurlijke bouwmateriaal, te bieden heeft.

De vorige editie van Hout & Habitat lokte liefst 14.000 houtliefhebbers naar Antwerpen, allemaal op zoek naar advies op maat. Verwonderlijk is dat niet. De opmars van energiezuinig bouwen is niet te stuiten, en de eigenschappen van hout spelen daarin een belangrijke rol. LivingWood zal op Hout & Habitat aanwezig zijn als belangrijke speler in de houtskeletbouw, en je kan er je tevens laten inspireren voor de afwerking van je droomhuis: specialisten in de meest verscheiden binnen-en buitentoepassingen van hout tekenen ook present.

Hoewel de Belg met een baksteen in de maag geboren is, kiest hij toch steeds meer voor een houten woning. Een logische keuze, aangezien je je houtskeletbouw vrij gemakkelijk tot een passiefhuis of lage-energiewoning kan laten uitgroeien. Los daarvan is hout sowieso een natuurlijk materiaal dat relatief weinig energie vereist om te verwerken.

LivingWood heeft zijn eigen houtskeletbouwmethode ontwikkeld, die de isolerende eigenschappen van hout optimaal tot hun recht laat komen. Aan de binnenzijde van het skelet voorzien we een dampscherm om condensatie- en vochtproblemen in je huis te voorkomen.

Elke bouwmethode heeft zijn voordelen en aandachtspunten. Dat is bij houtskeletbouw niet anders. Wij leggen je graag uit wat de korte bouwtermijn of de weinige architecturale beperkingen voor jouw toekomstige woning kunnen betekenen, en adviseren je bovendien omtrent een degelijk ventilatiesysteem, wat belangrijk is bij houtskeletbouw.

Kom daarom langs tijdens Hout & Habitat, of maak een afspraak om een van onze kijkwoningen te bezoeken. Of je nu gaat voor een winddichte ruwbouw of een sleutel-op-de-deurproject, wij begeleiden je geheel vrijblijvend en stap voor stap.

Bron: http://www.hetportaal.be/houtskeletbouw