Ben 320

Heeft u bouwplannen? Denkt u aan een nieuwbouwwoning? Ga dan voor BEN-bouwen, een slimme keuze voor de toekomst! BEN staat voor “bijna-energieneutraal” en BEN-gebouwen worden gekenmerkt door een zeer laag energieverbruik. En de nodige energie, die haalt uw nieuwbouwwoning uit groene energiebronnen. BENt u mee?

BEN-bouwen is vooruitdenken

Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Europa en daarmee dus ook in ons land. BEN-woningen hebben een laag energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Allemaal goed en wel, maar wat met alle extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie? Wel, die kosten betalen zichzelf eenvoudig terug. Door een lage energiefactuur.

Voldoe aan de BEN-eisen

Wilt u vandaag reeds meestappen in het BEN-verhaal? Dat kan! Uw nieuwbouwwoning moet dan wel tegemoetkomen aan alle eisen waaraan een BEN-woning moet voldoen. Een BEN-woning:

  • heeft een E-peil (maat voor energieprestatie) van E30 of lager
  • voldoet aan specifieke eisen voor thermische isolatie (Umax en K-peil)
  • heeft een netto-energiebehoefte voor verwarming van 70kWh/m2 of lager
  • kent een minimaal risico op oververhitting
  • voorziet in de nodige ventilatiesystemen
  • beschikt over een minimumaandeel hernieuwbare energie

Extra financiële beloning

En wanneer uw nieuwbouwwoning volledig BEN is, wacht er nog een leuke verrassing. Wie namelijk beter doet dan de huidige verplichtingen, wordt beloond met voordelen die tot meer dan 10.000 euro kunnen oplopen. Zo krijgt u bij een bouwaanvraag tot 31 december dit jaar een premie van minstens 1100 euro voor een appartement en minstens 2300 euro voor een woning. Een korting op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar is bovendien ook de uwe. En als klap op de vuurpijl bieden sommige banken extra voordelig bouwkrediet aan. Redenen genoeg om vandaag nog te profiteren van bijna-energieneutraal bouwen!

Heeft u nog vragen over uw nieuwbouwwoning of wilt u weten wat LivingWood voor u kan doen? Kennismaken doen we graag! Maak snel een afspraak en neem ondertussen een kijkje bij onze realisaties.