Corporate Video Livingwood Houtskeletbouw 8 1024X683

Bouwen met hout is populair in België. En we geven de Belgen geen ongelijk. Houtskeletbouw is snel, duurzaam en kostenbesparend. Het is een snelgroeiende bouwmethode die perfect aanleunt bij de nieuwe manier van wonen. De voordelen? Die sommen we voor je op.

Bouwen met hout is populair in België. En we geven de Belgen geen ongelijk. Houtskeletbouw is snel, duurzaam en kostenbesparend. Het is een snelgroeiende bouwmethode die perfect aanleunt bij de nieuwe manier van wonen. De voordelen? Die sommen we voor je op.

Snel en efficiënt

Bij Livingwood beschikken we over een volledig uitgeruste schrijnwerkerij. Hier maken we op voorhand alle wanden in ideale, droge omstandigheden. Wanneer alle onderdelen gemaakt zijn, monteren we ze op de werf. Dit bouwproces duurt maximum een week.

Huur je een woning of appartement tijdens het bouwproces, dan kan je de huurkosten de kop indrukken. Want na 6 maanden is het tijd om te verhuizen naar je nieuwe woning in houtskelet.

Goed geïsoleerd

Hout bevat isolerende eigenschappen. Daarnaast isoleren we de wanden zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde zodat je volledig voldoet aan de huidige energienormen. We combineren dit met de juiste technieken zodat je makkelijk een E-peil van maximum E20 haalt.

Duurzaam

Hout is ecologisch verantwoord materiaal met een onuitputtelijke voorraad, weinig afvalstoffen en de verwerking ervan vereist weinig energie. Daarnaast slagen bomen CO2 op en alzo heeft een bos een positieve invloed op de vermindering van broeikasgassen. Wij kopen alleen hout aan bij houtzagerijen die er zich toe verbinden nieuwe bomen aan te planten.

Geen droogtijd

Bij de opbouw van je nieuwe woning komt geen water aan te pas. Vervelend bouwvocht behoort tot het verleden en je kan besparen op bouwdrogers. Daarnaast kan je door deze droge bouwmethode je huis onmiddellijk afwerken met een likje verf.

Aanpasbaar

Ooit al gehoord van flexwonen? Het is een nieuwe woonvorm waarmee je woning evolueert naargelang je gezinssituatie. Binnen enkele jaren denk je misschien aan gezinsuitbreiding. En na 25 jaar staan die kinderen op eigen benen. Met een flexibele woning kan je je huis vergroten met een uitbouw in houtskelet, of je kan op je oude dag langer thuis wonen door op het gelijkvloers een extra wand te plaatsen om een slaapkamer te creëren.

Voor elke bouwstijl

Houtskeletbouw kan elke bouwstijl aan. Op vlak van vorm, indeling en afwerking zijn er geen architecturale beperkingen. Je nieuwe woning? Volledig volgens jouw wens en smaak!

Temse

Livingwood plaatst houtskeletbouw
een trapje hoger

Een woning beleven? Je bent van harte welkom in één van onze kijkwoningen.