Livingwood Blog Je Huis Indelen Tips

De bouwgronden worden steeds kleiner, en de huizen compacter. Maar klein en compact wil niet zeggen dat je weinig mogelijkheden hebt. Denk jij al na over jouw droomwoning en heb je zelfs al bouwplannen? Dan heb je ongetwijfeld al nagedacht over de indeling van je huis. Het liefst maak je natuurlijk de juiste keuze. Deze tips helpen je alvast op weg om je droomhuis functioneel in te delen.

Woonkamer

Een woonkamer van 8 op 5 meter is meestal voldoende voor een gemiddeld gezin. Teken zelf een plannetje uit en de meubels die je er graag wil plaatsen. Op die manier kan je zelf puzzelen en ontdekken welke indeling je het beste vindt. Bespaar extra ruimte door te kiezen voor een kleinere zetel en hangmeubels. Zo zie je meer vloeroppervlakte wat zorgt voor een grotere ruimtelijkheid.

Keuken

Kies voor een open keuken met een compacte indeling. Bij een keuken is het belangrijk om in een driehoek te werken, dan leg je minder afstand tussen de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Dit is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar het is daarnaast erg ergonomisch. Daarnaast kan je je eettafel vervangen door je keuken te verlengen met een tafel en stoelen.

Slaapkamer

Slaapkamers hoeven niet groot te zijn. Hou er wel rekening mee dat als je kinderen hebt of wilt, zij later hun kamer kunnen gebruiken als studeerkamer. Voorzie dus wel plaats om een bureau te zetten. Vervang kasten door te kiezen voor een bed met opbergruimte of kies voor een hoogslaper waarbij de bureau zich bevindt onder het bed.

Badkamer

Zeker voor gezinnen is het belangrijk om voldoende plaats te hebben in de badkamer. Grote spiegels vergroten de ruimte en de juiste kleuren en verlichting beïnvloeden het ruimtelijk effect van de badkamer. Wil je graag een douche in je badkamer, kies dan voor een glazen douchewand in plaats van een muurtje. Dat neemt veel minder plaats in beslag. Heb je weinig plaats om spullen op te bergen? Maak dan gebruik van de gang waar je een klein kastje plaatst om spullen neer te zetten.

Berging

Heb je geen garage, dan is extra bergruimte zeker welkom. In deze ruimte wordt ook vaak je wasmachine en droogkast geplaatst. Een berging hoeft ook niet groot te zijn. Kies je bijvoorbeeld voor ingebouwde kasten, dan kan je elke hoek optimaal benutten.

Carport

Graag een garage maar heb je hier niet veel plaats voor? Kies dan voor een carport. Je auto staat overdekt, je hebt veel minder plaats nodig én het is ook goedkoper. Drie vliegen in één klap!

Houtskeletbouw Kijkwoning 04

Weet je niet waar beginnen?

Bij LivingWood helpen we je graag verder. Ook wij kennen enkele goede architecten waar we graag mee samenwerken. Onze bouwadviseurs kunnen je bijstaan in je keuze.