Energieplan

Houtskeletbouw is geknipt om energieplan te halen

Vlaanderen heeft een energieplan klaar om de Europese doelstellingen in 2030 te behalen. Het energieverbruik van gebouwen, de industrie en ons transport moet fors omlaag. Het aandeel hernieuwbare energie moet omhoog. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "Dit is een ambitieus maar haalbaar en betaalbaar plan voor de toekomst. We stappen af van fossiele brandstoffen, maken onze gebouwen energie-efficiënt en stappen zoveel mogelijk over naar groene warmte, zonne- en windenergie."

Lees meer
Real20Label20 Eba

Livingwood behaalde het label van Energiebewuste Aannemer

Livingwood behaalde het label van "Energiebewuste Aannemer (EBA)"

Dit label komt toe aan bouwbedrijven die bewust omgaan met duurzaam en energiebewust bouwen en verbouwen. De uitreiking gebeurt door Bouwunie en staat onder controle van een erkend extern keuringsorganisme.

Aannemers die het label "Energiebewuste Aannemer" behaald hebben, doorliepen de opleidingscyclus Energiebewuste Aannemer (EBA) van Bouwunie én zijn geslaagd in het examen. Het EBA-opleidingsprogramma bestaat uit diverse modules die de bouwbedrijven inzicht geven in de principes en aandachtspunten van energiezuinig bouwen in zijn vele facetten. De deelnemers verwerven een degelijke theoretische basiskennis op het vlak van isoleren, ventileren, verwarmen, koelen, ...De Energiebewuste Aannemer kan zijn klanten beter informeren en succesvol bijstaan in zijn of haar keuzes.

Lees meer