Verschingel De Backer Alsemberg Waterpoel 64 25

Over dit project 

  • Type: Eigentijdse woning
  • Open bebouwing
  • Zeer lichtrijke woning
  • Padoek als gevelbekleding en bekleding dagkapellen
  • Gekaleide gevelsteen
  • Zonnepanelen: 5400 WP
  • Luchtdicht en uitstekend geïsoleerd. De woning behaald daardoor Epeil van E19 

Een Staaltje Moderne Architectuur: De Eigentijdse Woning met Licht en Duurzaamheid

In de schijnwerpers van de moderne architectuur staat een opvallende creatie van LivingWood: de eigentijdse woning te Alsemberg. Deze woning belichaamt de perfecte harmonie tussen hedendaags design, functionele elementen en duurzame keuzes. Laten we een diepgaande blik werpen op de kenmerken die deze woning zo uniek maken.

Een Zee van Licht

De kern van deze eigentijdse woning is de overvloed aan natuurlijk licht. Strategisch geplaatste grote ramen en slim gebruik van glas creëren een heldere en uitnodigende sfeer. Het interieur baadt in het zachte schijnsel van de zon, wat niet alleen het esthetische aspect versterkt, maar ook bijdraagt aan een positieve leefomgeving.

Gevelpracht

Een boeiend samenspel van materialen karakteriseert deze woning. De gevel van de woning is bekleed met padoek, een houtsoort die bekend staat om zijn duurzaamheid en natuurlijke schoonheid. Ook de dagkapellen zijn bekleed met padoek, wat zorgt voor een visueel harmonieuze uitstraling. Dit samenspel creëert een evenwicht tussen moderniteit en tijdloosheid. De gekaleide gevelsteen, die een subtiele textuur aan de gevel toevoegt, vormt een mooi contrast met de natuurlijke uitstraling van het padoek.

Duurzame Energiebron

Duurzaamheid is een hoeksteen van deze woning, en dat blijkt uit de aanwezigheid van 5400 WP aan zonnepanelen. Dit zonne-energiesysteem vangt de kracht van de zon op en zet deze om in elektriciteit, waardoor de woning niet alleen zelfvoorzienend wordt, maar ook een positieve impact heeft op het milieu.

Modern en Strak

Het exterieur wordt versterkt door het zwarte aluminium buitenschrijnwerk. Dit moderne en strakke element voegt een vleugje eigentijdse elegantie toe aan de architectuur, terwijl het tegelijkertijd als een raamwerk fungeert dat het overvloedige licht naar binnen laat stromen.

Natuurlijke Aanraking

De onderkant van de deuren en ramen zijn voorzien van een dorpel van 5 cm dikke blauwe hardsteen, wat een natuurlijke en tegelijkertijd verfijnde uitstraling biedt. Het brengt de rustieke charme van natuursteen samen met de moderne flair van eigentijds design.

Duurzaam Comfort

Een bodem-water warmtepomp staat centraal in het verwarmings- en koelingssysteem van deze woning. Dit innovatieve systeem benut de energie van de aarde om het interieur op een duurzame en efficiënte manier te conditioneren. Samen met een ventilatiesysteem D wordt een gezonde en comfortabele leefomgeving gegarandeerd.

De Cijfers

De eigentijdse woning beslaat een vloeroppervlakte van 137 m². Een ruimte doordrongen van licht en doordrenkt van duurzaamheid, met elk detail zorgvuldig ontworpen om zowel esthetiek als functionaliteit te waarborgen.

In deze woning komt eigentijds design samen met duurzame keuzes, resulterend in een architecturaal meesterwerk dat niet alleen het oog streelt, maar ook een statement maakt op het gebied van milieuvriendelijk wonen. Met zijn lichtrijke interieur, padoeken gevelbekleding, zonne-energie en innovatieve warmtepomp, vertegenwoordigt deze eigentijdse woning de toekomst van woningbouw: een harmonieus samenspel van moderne esthetiek en groene levensstijl.