Snel Efficient Flexibel

Houtskeletbouw is al goed ingeburgerd. De laatste tien jaar kende de bouwmethode zelfs een steile opgang op de nieuwbouwmarkt. Ze kent dan ook belangrijke voordelen: alle stijlen zijn mogelijk, en bovendien is het procédé snel, efficiënt en erg flexibel.

Snel

Houtskeletbouw is uitermate geschikt voor prefabricage. De elementen worden gemaakt met kleine maatafwijkingen, waardoor de aansluitingen nauwkeurig passend zijn. Het is daardoor een snelle bouwmethode. De ruwbouw kan na het plaatsen van de fundering in één dag wind- en waterdicht zijn.

Efficiënt

Door de snelheid waarmee je project opschiet, en het minimale gebruik van water, is houtskeletbouw een erg droge manier van bouwen. Is je bouwoppervlakte beperkt? Ook dan biedt houtbouw een uitweg. De ingenomen plaats van materieel op de bouwplaats is gering en daardoor is de methode bijzonder geschikt voor projecten met weinig ruimte.

Flexibel

Het leefcomfort van een houtskeletwoning staat of valt met opbouw en afwerking. Bij LivingWood maken we het houtskelet in ons eigen atelier, wat een grote mate van flexibiliteit garandeert. Jij houdt de touwtjes in handen, wij zorgen voor de kwaliteit van je houtskelet.

Kwalitatief

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat in te spelen op de bouwnoden van vandaag, en die van morgen. Zo ontwikkelden we een speciaal concept voor de roostering. Die is versterkt met metaal, biedt een draagkracht tot 400 kilo/m2 en maakt grote overspanningen mogelijk.

Op de verdieping werken we ook met chapevloeren voor optimaal akoestisch comfort. Voor onze binnenafwerking plaatsen we eerst OSB-platen en daarop gipsplaten. Dit vermijdt scheurvorming. En we beginnen pas aan de binnenafwerking als de woning winddicht staat. Onze isolatie wordt nooit nat.

Binnenkijken

Bezoek je een van onze kijkwoningen, dan maak je met eigen ogen kennis met de kwaliteit waarvoor Livingwood garant staat. Ze zijn doorgaans op zondag of na afspraak te bezichtigen. Je vindt ons van 7 t.e.m. 15 oktober 2017 tevens op stand 1588 van de BIS Beurs in Flanders Expo (Gent).

Weet je graag nu reeds meer? Contacteer ons.