Tips Moderne Woning

In de laatste 20 jaar bouwden gemiddeld 45.000 mensen een nieuwbouwwoning in ons land. Experts voorspellen dat dat aantal dit jaar zal pieken naar 50.000. Jonge bouwers anticiperen daarmee op de verstrengde energieregelgeving die vanaf 2021 de norm wordt. Kies je voor houtskeletbouw, dan neem je een voorsprong. Ben je er nog niet helemaal uit welke bouwstijl bij jou past? Kijk dan eens naar deze trends:

Gebruik energiezuinige technieken

Omdat je tegen 2021 verplicht bent te streven naar een energiepeil van E30 of lager, denk je even na over de technieken die je nieuwbouw duurzamer kunnen maken. Op het gebied van isolatie, ventilatie en verwarming kan je keuzes maken die het milieu én je portemonnee op lange termijn sparen.

Kies je voor een totaalconcept van Livingwood, dan bouwen we sowieso een EPB-ready droomwoning.

Bouwtrends voor buiten

In tegenstelling tot in sommige buurlanden, hanteren de Belgen niet één welomlijnde bouwstijl. Er is voor elk wat wils: klassiek, functioneel of hypermodern. Met houtskeletbouw blijft elke bouwstijl mogelijk, zoals je uit onze kijkwoningen kan afleiden. Al zijn er wel enkele trends waar te nemen:

De kubusvorm is aan een opmars bezig de laatste 10 jaar. Een echte blikvanger die het ruimtegevoel versterkt. Een moderne woning met kubusvorm vraagt om een plat dak. Dat sluit naadloos aan bij het strakke lijnenspel van de rest van de woning.

The bigger, the better. Dat gaat zeker op voor de ramen van een moderne woning. Kies voor grote raampartijen tot aan het plafond of zelfs de dakrand. Bij voorkeur in het zwart.

Wil je dat jouw woning er echt uitspringt? Het verschil zit ‘m vaak in de geveldetails. Lak de dakrand van je plat dak in de kleur van de ramen. Of camoufleer regenafvoeren dankzij een verdoken plaatsing of donkere afwerking. Zo vallen ze minder op. Dat geldt ook voor de voegen in de moderne woning. Steeds meer mensen kiezen voor voegloze gevelstenen.

Belangrijk binnen onze aanpak is dat jij als opdrachtgever steeds de touwtjes in handen houdt. Je kan op ons rekenen voor ondersteuning waar nodig, zoals de materiaalkeuze, het opstellen van het bouwdossier en de EPB-verplichtingen, alsook de nazorg en hulp bij het invullen van administratieve documenten.

Wil je eens vrijblijvend kennismaken en te weten komen wat Livingwood voor jouw droomproject kan betekenen? Contacteer ons.