Lw 18

De ene woning of villa in houtskeletbouw is de andere niet, zeker bij LivingWood niet. De sleutel tot duurzaamheid en luxe ligt verscholen in de details van de constructie. Bij het bouwen van jouw droomhuis is het essentieel om zorgvuldig te vergelijken en te kiezen voor kwaliteit die een leven lang meegaat. Wij zijn ervan overtuigd dat onze aanpak van houtskeletbouw het verschil maakt. Ontdek hoe wij met méér, dikkere en betere materialen een optimale sterkte en een verhoogd levenslang wooncomfort garanderen.

1. Een solide fundament voor blijvende stabiliteit

Kwaliteit Living Wood Houtskeletbouw1

Een sterke basis is de hoeksteen van elk bouwproject. Daarom beginnen we met een robuuste funderingsplaat. In tegenstelling tot de gebruikelijke 12 centimeter in de markt, meten onze funderingsplaten maar liefst 22 centimeter dik. Deze extra dikte biedt niet alleen optimale stabiliteit maar zorgt ook voor volledige waterdichtheid. Bovendien plaatsen we de funderingsplaat op een bed van 15 cm gestabiliseerd zandlaag en funderingssleuven van 60 cm diep, wat extra stevigheid en duurzaamheid toevoegt aan het bouwwerk.

2. Sterk en stabiel dragend hout

Kwaliteit Living Wood Houtskeletbouw6

Het skelet van jouw huis verdient alleen het beste. Daarom gebruikt LivingWood voor het dragende hout in de constructie balken met een dikte van 45 millimeter, in plaats van de standaard 37 millimeter. Dit betekent extra versteviging en de garantie dat alles op zijn plaats blijft zoals het hoort. Met een solide basis kunnen we vertrouwen op de kracht van het hout om jouw droomhuis te dragen.

3. Houten stijlen op kleine tussenafstanden

Kwaliteit Living Wood Houtskeletbouw5

De verticale houten balken, ook wel stijlen genoemd, vormen de ruggengraat van je houtskeletbouw. Bij ons worden deze stijlen geplaatst met een tussenruimte van slechts 35,5 centimeter. In vergelijking met de 50 of zelfs 60 centimeter die andere bouwfirma's hanteren, zorgt dit voor een nog stevigere constructie. Hierdoor kan jouw woning moeiteloos de tand des tijds doorstaan en geniet je van een blijvende kwaliteit.

4. Geluidsisolatie en stijfheid worden versterkt

Kwaliteit Living Wood Houtskeletbouw4

Comfort en privacy zijn essentieel voor een luxe levensstijl. Daarom bevestigen we een extra OSB-beplating achter de gipsplaten volgens het bewezen Canadese systeem. Deze slimme aanpak verhoogt niet alleen de stijfheid van de constructie, maar biedt ook een uitstekende geluidsisolatie. Je kunt genieten van rust en stilte in jouw oase van comfort zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

5. Luchtdichtheid voor energiezuinigheid

Kwaliteit Living Wood Houtskeletbouw3

Kies je voor een lage-energie-woning? Dan is luchtdichtheid van groot belang. Daarom bieden we optioneel een extra leidingspouw aan de binnenzijde van de houtskeletconstructie. Dit versterkt de luchtdichtheid van je woning, waardoor je energie bespaart en bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Bijkomend voordeel: je hoeft je geen zorgen te maken over perforaties van het dampscherm bij het plaatsen van stopcontacten en waterpunten.

6. Ultiem comfort op de verdieping

Kwaliteit Living Wood Houtskeletbouw2

Met een stevig houtskelet is er ruimte voor ultiem comfort op de verdieping(en). We brengen probleemloos dubbele chape aan, waardoor je geniet van verbeterde akoestische isolatie en de vrijheid hebt om jouw favoriete vloerbekleding te kiezen. Deze dubbele chape bestaat uit een laag van 8cm aan Isopaerls en daarbovenop een nog eens 6 cm gewapende chape, in totaal hebben we het hier dus over 14 cm aan isolerende chape. Geniet van een warm en gezellig thuis waar je jezelf helemaal kunt terugtrekken.

In jouw zoektocht naar het perfecte huis is vergelijken essentieel. LivingWood bouwt met passie en vakmanschap, met oog voor detail en duurzaamheid. Onze houtskeletbouw biedt jou een thuis dat niet alleen vandaag aan je verwachtingen voldoet, maar ook een leven lang meegaat. Kies voor kwaliteit, kies voor luxe, kies voor duurzaamheid. Kies voor houtskeletbouw op z'n best.