Img 0251

De Belg is met een baksteen in de maag geboren: het is een huizenhoog cliché. Traditionele bouwmethoden hebben bewezen te deugen, elke aannemer kan ermee overweg … argumenten genoeg. Toch zoeken steeds meer mensen alternatieven, nu een nieuwbouw vanaf 2020 aan de BEN-normen moet voldoen. En dan komt al gauw ook houtskeletbouw in beeld. De belangrijkste troeven? De opbouw gaat erg snel, en je beschikt over een ideale basis om een energiezuinige woning op te trekken.

Eens we het eens worden over het ontwerp, gaan onze mensen in het atelier voor jou aan de slag. Op de eerste dag van je bouwproces arriveert Livingwood met een arsenaal aan op maat gemaakt hout. Weerverlet is dus geen issue. In een erg hoog tempo kunnen we daardoor je ruwbouw wind-en luchtdicht maken.

Opstap naar passieve woning

Vanaf dat ogenblik beschik je over een ideale basis om jouw droomwoning zo passief mogelijk te maken. Sowieso was je al erg ecologisch bezig: in tegenstelling tot klassieke bouwmethodes wordt er bij houtskeletbouw geen water gebruikt waardoor er ook geen droogtijd nodig is. Zodra het skelet klaar is, kun je in principe aan de afwerking beginnen. Zoals je aan onze kijkwoningen kan merken, is houtskeletbouw geschikt voor verschillende bouwstijlen. Een pastoriewoning, een huis in cottage-stijl of net hypermodern? Het kan allemaal.

Een zeer belangrijk gegeven in lage-energiewoningen is de isolatie. Daarin scoort hout met zijn natuurlijke isolerende eigenschappen erg goed. Is je woning luchtdicht en haalt ze dus een goede K-waarde, dan laat het maar weinig energie verloren gaan. Bovendien is het bij houtskeletbouw mogelijk om de wanden zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde te isoleren. Koudebruggen? Die kun je nagenoeg volledig vermijden.

‘s Winters wil je natuurlijk comfortabel en warm zitten. Ook daarin gooit houtskeletbouw hoge ogen. Gezinnen kiezen steeds vaker ervoor hun luchtdichte, goed geïsoleerde houtskeletwoning te gaan verwarmen met een totaalconcept, waarin zonnepanelen of een zonneboiler, vloerverwarming en warmtepompen hand in hand gaan.

Batibouw en meer

De komende tijd vind je Livingwood nog op tal van evenementen. Daar kunnen we jou persoonlijk informeren over onze aanpak, en - daar hechten we groot belang aan - die afstemmen op jouw wensen. Uiteraard ben je ook vrij om ons in Lille te bezoeken. Maak een afspraak, en wij staan voor jou paraat.