Voorsprong Houtskeletbouw

2021 is het jaar waarin elke nieuwbouwwoning een energiepeil van E30 of lager moet kunnen voorleggen. De aanpak van houtskeletbouw die ooit als alternatief en afwijkend van het ‘normale’ bouwproces werd aanzien, blijkt vandaag een uiterst effectieve stap richting een duurzame woning.

Isolatie = het sleutelwoord

Door te anticiperen op de steeds strenger wordende bouwnormen, is Livingwood tot een aanpak gekomen waarmee je voorsprong neemt op duurzaam vlak. Isolatie is hierin het sleutelwoord. De woningen in houtskelet houden een laag energiepeil dankzij de luchtdichte constructie en slimme isolatietechnieken. Momenteel voorzien wij een 14 cm dikke isolatie en een 10 cm dikke geïsoleerde spouw. Resultaat? Een perfecte muuropbouw voor een duurzame woning.

Bij de bouw van de kijkwoning in Temse gingen we nog veel verder om een gezond binnenklimaat in een bijna-energieneutrale (BEN) woning te creëren. Een bijzonder laag energiepeil van E17 wisten we te bereiken. Hoe? We kozen om driedubbel en vierseizoensglas toe te passen, een glastype dat niet alleen buitengewoon goed isoleert, maar ook de lichtdoorstroming en bijgevolg de opwarming van het interieur regelt in functie tot het buitenlicht. Maximale openheid met grote glasvlakken gaan hier samen met uitstekende isolatiewaarden.

Je woning wordt helemaal EPC-ready als je luchtdicht bouwen en slim isoleren combineert met een paar energiezuinige technieken. In de kijkwoning in Temse komt die ondersteuning van een warmtepomp en zonnepanelen. Vloerverwarming draagt bij tot een aangenaam en comfortabel binnenklimaat.

Details maken het verschil

Nog even terug naar de muuropbouw: Livingwood voorziet alle wanden dubbel­zijdig van een 11 mm dikke OSB-plaat, wat een belangrijk verschil maakt voor zowel stabiliteit als akoestische isolatie. Dit laat je toe om zaken stevig te bevestigen – zoals bijvoorbeeld een flatscreen tv of schilderen - zonder gebruik te moeten maken van speciale pluggen. Een ander belangrijk detail is het gebruik van Gyprocplaten als buitenlaag voor de wanden, waardoor pleisterwerk overbodig is en de woning altijd schilderklaar wordt opgeleverd met perfect gladde wanden en plafonds.

Stap je in een bouwproject met Livingwood, dan bepaal je zelf de graad van afwerking, gaande van winddicht tot volledig ingericht met meubelen op maat. Voor de afwerking staat een ruime keuze ter beschikking bij leveranciers met wie een jarenlange vertrouwensrelatie is opgebouwd. Gedurende het hele bouwproces vinden wij dialoog erg belangrijk. Als opdrachtgever houdt jij de touwtjes in handen.

Geïnteresseerd om samen te werken? Contacteer ons om vrijblijvend je droomproject te bespreken, of een van onze kijkwoningen te bezoeken. Je vindt ons tijdens Batibouw (24 februari tot 4 maart 2018 in Brussels Expo) bij stand 08100 en 08200.