Img 2751

Nieuwbouwwoningen in Vlaanderen halen vandaag reeds gemiddeld een E-peil van E39. Dat is maar liefst 11 punten lager dan de wettelijke eis van E50. Tegen 2021 moet dat E30 of lager zijn, volgens de afgesproken BEN-norm. Die E-peileis maakt deel uit van het EPB-beleid, dat sinds 2006 de energieprestatie en het binnenklimaat van nieuwbouw wettelijk regelt. “De Belg heeft niet alleen een baksteen in de maag, maar daar zitten intussen ook zonnepanelen of extra isolatiemateriaal bij”, zegt Minister Bart Tommelein. Die maakte de cijfers bekend bij de opening van de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw.

Met een houtskeletbouw ga je helemaal de BEN-challenge aan. Bouw je met hout, dan creëer je de ideale startsituatie om tot een bijna energieneutrale nieuwbouwwoning te komen. Daar zetten we bij LivingWood heel hoog op in. We blijven vooruit kijken en anticiperen op de bouwnormen van de toekomst. Aan de hand van die bevindingen stellen we onze eigen aanpak permanent bij.

Minder premie-aanvragen

Minister Tommelein bracht op Batibouw ook een ander opvallend feit naar buiten: we vroegen in 2016 minder energiepremies aan dan in 2015. Het gaat om een daling van 8 procent. De verklaring hiervoor is veelvoudig. In 2014, vlak voor de hervorming van het premiestelsel, was er een boost in de aanvragen. Het is dan ook logisch dat er daarna een afkoelingsperiode komt. Op dit moment blijkt de Vlaming door het bos niet altijd meer de bomen te zien. Je hebt nog altijd recht op energiepremies, en wij begeleiden je daar graag bij.

“Wie voor energie-efficiëntie kiest, wordt daarvoor beloond door de Vlaamse overheid, maar beloont vooral zichzelf", zo verwoordde de minister het mooi. Een bewuste keuze voor houtskeletbouw zal je energiefactuur voor altijd laag houden, mits je bij het ontwerp en in de bouwfase de juiste beslissingen neemt.

Bij LivingWood passen we ons zoveel mogelijk aan jouw wensen. Tenslotte werken we aan jouw droomwoning. Jij bepaalt zelf hoe groot onze rol wordt op het gebied van ontwerp of werken aan energiezuinigheid. Hoe dan ook streven wij steeds maatwerk na.

Interesse? Bezoek eens een kijkwoning of maak een afspraak. Wij helpen je graag op de goede weg.