Co2 Vriendelijk

De Europese klimaatdoelstellingen zijn erg ambitieus. Vlaanderen heeft daarom vorig jaar het energieplan bekendgemaakt. Dat stelde dat het energieverbruik van gebouwen, de industrie en ons transport moet fors omlaag moet. Het aandeel hernieuwbare energie moet dan weer flink stijgen. Houtskeletbouw is geknipt om de doelstellingen van het energieplan te halen, zo schreven we vorige zomer al.

We bouwen je huis immers volledig ‘EPB-ready’. Dat wil zeggen dat je woning optimaal geïsoleerd wordt, en - naargelang jouw wensen en budget - voorzien van de nieuwste energiezuinige technieken.

CO2 besparen

Het de moeite om ook verder te kijken dan zonnepanelen en warmtepompen om de klimaatdoelen te halen. Door onze huizen van hout te bouwen kunnen we namelijk serieuze hoeveelheden CO2 besparen, blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Als de Nederlanders de komende jaren alle woningen (1 miljoen) van hout bouwen, besparen ze 100 megaton CO2. Ter vergelijking: dat is twee keer zoveel als de totale jaarlijkse CO2-reductie in 2030. Die cijfers zijn gelijkaardig voor Vlaanderen.

Gecertificeerd hout

Bij de bouw van nieuwe woningen moet duurzaam gecertificeerd hout een belangrijke plek innemen. Dat heeft immers van nature een belangrijke eigenschap: bomen gebruiken CO2 om hiervan zuurstof te maken en slaan dit broeikasgas op, gemiddeld 0,9 ton per kubieke meter. Werk je met bakstenen of beton, dan komt bij de productie net een flinke hoeveelheid CO2 vrij.

Belangrijke voorwaarde bij het gebruik van hout in bouwprojecten is dat het materiaal duurzaam gecertificeerd is. Als energiebewuste aannemer gaan wij standaard voor duurzaam, Europees hout. Enkel houthandelaars die nieuwe bossen aanplanten in ruil voor het gekapte hout komen in aanmerking om samen te werken. Hout is een nagroeibare grondstof, en daar zetten we vol op in.

Door te kiezen voor houtskelet voor je dragende structuur, reduceer je dus CO2 én help je mee aan een efficiënt bosbeheer.

Wil jij een duurzame, klimaatneutrale droomwoning bouwen? Houtskeletbouw is er een uitstekende bouwmethode voor. Meer weten? Bezoek een van onze kijkwoningen of contacteer ons voor een afspraak.