Energieplan

Vlaanderen heeft een energieplan klaar om de Europese doelstellingen in 2030 te behalen. Het energieverbruik van gebouwen, de industrie en ons transport moet fors omlaag. Het aandeel hernieuwbare energie moet omhoog. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "Dit is een ambitieus maar haalbaar en betaalbaar plan voor de toekomst. We stappen af van fossiele brandstoffen, maken onze gebouwen energie-efficiënt en stappen zoveel mogelijk over naar groene warmte, zonne- en windenergie."

Houtskeletbouw is als bouwtechniek uitstekend geschikt om de doelstellingen van het energieplan te halen.

Opbouw

Eens we het eens worden over het ontwerp, gaan onze mensen in het atelier voor jou aan de slag. Op de eerste dag van je bouwproces arriveert Livingwood met een arsenaal aan op maat gemaakt hout. Weerverlet is dus geen issue. In een erg hoog tempo kunnen we daardoor je ruwbouw wind-en luchtdicht maken. Onze werkwijze beperkt het verbruik van water en brandstoffen tot een absoluut minimum.

EPB-ready

De wetgeving rond energieprestaties in een nieuwbouw is zo geëvolueerd dat je niet om een aantal duurzame maatregelen heen kan. Hoewel jij de touwtjes in handen houdt, streven wij er zoveel mogelijk naar een EPB-ready totaalconcept te installeren. Dit wil zeggen dat we je houtskeletbouw uitrusten met een warmtepomp, zonnepanelen en een optimaal werkend ventilatiesysteem. Op die manier is je nieuwbouwwoning meteen ‘groen’.

Optimale isolatie

Een woning in houtskelet laat zich erg makkelijk isoleren. Daar houden we immers reeds van bij het ontwerp rekening mee. Het resultaat? Een gezond binnenklimaat, maar ook lagere stookkosten en een forse besparing op je energiefactuur.

Energiebewust aannemen is wat ons drijft. Onze kennis dragen we graag over, zonder dat jij de controle verliest. Zin in een toffe, vlotte samenwerking? Laat ons kennismaken, dan bekijken we vrijblijvend wat Livingwood voor je bouwproject kan betekenen.

Bronnen: Energiebewust Ontwerpen, wtcb.be