Gesloten Woning Beerse

De wereldbevolking groeit alsmaar meer. Ver van ons bed misschien, maar toch is de invloed ervan ook in Vlaanderen al duidelijk merkbaar. We gaan weer steeds dichter op elkaar wonen. Een natuurlijk gevolg hiervan is dus dat er meer en meer halfopen en gesloten woningen worden gebouwd. Maar wat als je dan kiest om te bouwen én te genieten van voordelen van houtskeletbouw?

Met andere woorden: kan je een houtskeletbouw huis bouwen in halfopen of gesloten bebouwing? Het antwoord is volmondig ‘ja’. Al dringt een beetje meer uitleg zich op.

Bij LivingWood kennen we geen standaard ontwerpen. Geen enkele van onze meer dan 600 realisaties is identiek. Een halfopen of gesloten bebouwing met alle voordelen van houtskeletbouw vergt denkwerk, maar is altijd mogelijk.

Een gouden stelregel die we altijd hanteren is deze: doe meteen goed wat je de eerste 20 jaar niet kan veranderen. Vertaald naar de kenmerken van houtskeletbouw, wil dat zeggen dat je de isolatiefase geenszins mag overslaan.

Brandveiligheid

Een vaak gehoord vooroordeel over houtskelet is dat dergelijke woningen slecht scoren op het gebied van brandveiligheid, bij halfopen of gesloten bebouwing een nog net iets belangrijker thema dan bij open bebouwing. Niets is minder waar. Het hout dat voor houtskeletbouw gebruikt wordt is vooraf behandeld en daarna bekleed met brandwerende materialen. De brandveiligheid van je woning is dus optimaal gegarandeerd.

Akoestische isolatie

Een ander heet hangijzer bij een halfopen of gesloten bebouwing is de akoestische isolatie. Je wil immers heus niet altijd weten welke TV-programma’s je buren bekijken, of met oordoppen moeten slapen vanwege nachtelijk verkeer op de straat. Gelukkig werkt houtbouw volgens het meerwandige principe. Met een zorgvuldige planning en uitvoering van de bouwkundige materialen is het mogelijk een hoogwaardige geluidsisolatie in houtskeletbouw te realiseren.

Wij leggen je graag geheel vrijblijvend uit hoe je een woning in houtskelet kan realiseren, of die nu open, halfopen of gesloten is. Maak dus zeker eens een afspraak voor een bezoek aan een van onze kijkwoningen, of neem contact op voor al jouw andere vragen.