Vakantie Lw

Het hele team van LivingWood geniet momenteel van een welverdiend bouwverlof. Een jaar lang heeft iedereen het beste van zichzelf gegeven. Heel wat klanten hebben hun nieuwe woning zien herrijzen of zijn al verhuisd. Het was een uitdagend, maar ook een bijzonder mooi werkjaar. Enkele collega’s blikken terug, en geven een inkijk in hun zomerplannen.

Heidi

Boekhouding en administratie

Werkt 8 jaar bij LivingWood

Hoe was je jaar?
“Het was een opmerkelijk werkjaar, omdat de prijzen van de bouwmaterialen plots de hoogte in schoten. Als boekhoudster zag ik de effecten vanop de eerste rij. Het zorgde zeker voor de nodige challenge, dat wel. Anderzijds hebben we een heel mooi moment gehad met de opening van de nieuwe kijkwoning. En elke dag is plezant in ons kantoor in Lille, want we lachen wat af met de collega’s.”

En nu verlof!
“Ja, we hebben het bouwverlof goed ingezet met een frietje en een pintje. En nu even de riem eraf. Ik hoop op goed weer in eigen land, met daguitstappen: eens fietsen, een terrasje doen. En ja, stiekem af en toe eens naar de lopende zaken kijken.”

Lw Lh 1303
Lw Lh 1175

Katrien

Planning, aankoop, marketing

Werkt 8 jaar bij LivingWood

Hoe was je jaar?
“Vermoeiend! Echt, het zijn uitdagende tijden. Elke dag verandert er iets. Er is weinig repetitief in mijn werk (lacht)! Ik merk veel ongerustheid en bezorgdheden bij klanten, en het vraagt veel energie om die weg te nemen. En ik sta bij LivingWood vaak in de eerste lijn met klanten. Gelukkig liggen we elke week wel eens plat van het lachen met hilarische situaties op ons kantoor. En we kijken ook positief terug op de verhuis naar nieuwe kantoren met meer comfort en plaats.”

En nu verlof!
“Spanje lonkt. Ik kies voor een appartement, dat geeft vrijheid om te doen waar we zin in hebben: tennissen, daguitstapjes maken. Ik maak me nog niet te veel zorgen over het nieuwe werkjaar, want de planning is al helemaal in orde tot eind augustus. Ik kan dus met een gerust hart terugkomen.”

Elien

“wat doe ik niet?!” : planning en opvolging funderingen en stellingen, assistent-boekhouder

Werkt bijna 2 jaar bij LivingWood

Hoe was je jaar?
“Elke dag is plezant, want er wordt écht elke dag gelachen. En de bazen? Die doen gewoon mee. Wat een verschil met mijn vorige job! Klanten lijken veeleisender te worden. Bouwen kost ook veel meer geld. Laatst hadden we een bouwwerf waar de klant elke dag wijzigingen leek te willen. Dat was niet makkelijk om het dossier up-to-date te houden. Maar samen komen we er, en de sfeer op kantoor maakt alles goed.”

En nu verlof!
“Tijd voor rust nu. We plannen wat daguitstappen en een tripje naar de zee. Met twee kleine kindjes – van 3,5 en 2 – zullen we ons zeker amuseren.”

Lw Lh 1156
Lw Lh 1248

Gunter

“Zo weinig mogelijk, zeggen de collega’s!”: Vertegenwoordiger en planning ramen/deuren, metselwerken, onderaannemers

Werkt 6 jaar bij LivingWood

Hoe was je jaar?
“Met de nieuwe kantoren hebben we een comfortabele werkplek gecreëerd. En de realisatie van een prachtige kijkwoning is ook heel leuk om eerste gesprekken met klanten te voeren. Ik ben wel best trots als je ziet wat we gerealiseerd hebben. En we hebben een toffe baas, he. Hij trakteert vaak vrijdags in een nabijgelegen taverne, en da’s een ideaal moment om even te ontspannen met collega’s. We hebben echt fijne collega’s!”

En nu verlof!
“Dat is mijn periode om te rusten. Er staan wat kleine karweitjes aan ons huis op de planning. Maar vooral: rust! Even opladen tot augustus, en dan hoop ik dat de geopolitieke situatie bekoelt en dat mensen weer zin hebben om te bouwen.”

Michael

“zorgt voor goede sfeer” en is meestal projectleider en soms projectlijder. Daarnaast is hij ook preventieadviseur en vertrouwenspersoon

Werkt 16 jaar bij LivingWood (van zijn 17de) – zoon van medezaakvoerder Jef

Hoe was je jaar?
“Over het algemeen was het een positief jaar. Wel hadden we eens problemen met de ramen bij een groot bouwproject. Maar we hebben het correct kunnen oplossen. De laatste keer dat we elkaar zagen, heb ik toch een gin-tonic gekregen (lacht).”

“We hebben vaak platgelegen van het lachen. Toen die onderaannemer van ons zei: ‘Mijn vrouw heeft gezegd dat ze mij niet gekozen heeft omdat ik schoon ben, maar omdat ik lief ben.’ Dat zijn hilarische momenten op de werf, he! Ik kreeg regelmatig een warm gevoel als onze klanten bij de oplevering van hun huis een korf cadeau geven. Dat doet me altijd deugd. Maar evenzeer van mijn medewerfleider Kevin en alle ploegbazen en werkmannen die voor me in de bres springen waar nodig.”

En nu verlof!
“Ik ga naar Florida in de VS. Ik ben een fervent golfspeler, en dat ga ik er tijdens mijn verlof doen. Samen met Johan speel ik bij de Kempische golfclub in Mol. En vanaf augustus gaan we weer aan de slag. Er staan een paar leuke opleveringen op de agenda van mensen die tot nu toe al heel content zijn, dus dat zijn leuke vooruitzichten!”

Lw Lh 1199
Lw Lh 1222

Kevin

“3 jaar geleden doorgegroeid van ploegbaas naar werfleider”

Werkt ongeveer 11 jaar bij LivingWood

Hoe was je jaar?
“Je merkt de laatste jaren dat klanten meer betrokken zijn en veeleisend zijn. Zelfs in het weekend blijven de mailtjes en Whatsapp’kes binnenkomen. In onze job kan er al eens miserie zijn, maar aan het einde van de bouw moet alles opgelost zijn, en moet je kunnen lachen en zwanzen met je bouwheer. Tot nu toe is dat altijd gelukt. Want daar doen we het voor: voor appreciatie van de klanten, of nog beter: van Johan (lacht)!”

En nu verlof!
“Met het gezin gaan we 2 weken naar Bardolino aan het Gardameer. De koersfiets mag ook mee, want daar kan ik mooie tripjes gaan maken.”

Johan Cleynen

Medezaakvoerder: dagelijkse leiding, klantgesprekken, contractbesprekingen, coördinatie van de funderingen

Sinds de start in 2003, samen met Jef

Hoe was je jaar?
“Ik ondersteun onze mensen waar nodig, maar ik zit niet als een schoonmoeder over hun schouder mee te kijken. In de bouwsector hadden we wel uitdagingen. We moesten aan klanten de boodschap van de meerprijzen brengen. Da’s niet leuk, maar de meeste klanten hadden al wel een vermoeden. Op de werven liep alles vlot, en dat doet me plezier. Ik steek er namelijk veel tijd in om alles gesmeerd te laten lopen, zowel voor onze klanten als voor onze onderaannemers.

Op kantoor kreeg ik het soms te verduren. Met drie vijftigers op kantoor zijn we aan intermittent fasting begonnen, en de vrouwen lachen er al eens mee. Het is met vallen en opstaan, maar we zijn alledrie toch al een kilo of vijf vermagerd.”

En nu verlof!
“Ik ga naar Marbella in Spanje. De kinderen gaan nog altijd mee, en dan genieten we van echt samenzijn met de familie. Wat tapas eten ook, maar vooral rusten en bekomen van het werkjaar. En ik ga ook wat recreatief golfen.”

Lw Lh 1205
Lw Lh 1196

Jef Vervoort

Medezaakvoerder, met pensioen, maar houdt een oogje in het zeil in het werkhuis en bij werfleiders. En speelt brandweer waar nodig.

Sinds de start in 2003, samen met Johan

Hoe was je jaar?
“Voor mij was de bouw en inrichting van de kijkwoning een absoluut hoogtepunt. Er is geen werfleider aan te pas gekomen: ik heb alles van A tot Z voor mijn rekening genomen. Ik ben heel blij met het resultaat. Voor de rest vind ik het wel plezant dat de werfleiders goed hun plan kunnen trekken – ik heb hen zelf opgeleid - en dat ik alles vanop een afstand kan volgen. Daarnaast heb ik de uitdaging van de stijgende prijs van bouwmaterialen mee gevolgd.”

En nu verlof!
“Ik had al 14 dagen verlof, en ben naar Toscane geweest en naar Saint-Tropez. Ik zoek vooral ontspanning op verlof: wat rondrijden, een glaasje wijn. Maar aan het strand liggen is niets voor mij, of drie dagen in hetzelfde hotel blijven! Tijdens het bouwverlof ga ik genieten van het goede leven met autotripjes en ’s avonds uit eten gaan.”