Waarom luchtdicht bouwen?
Het nieuwe herfstseizoen piept om de hoek. En dat wil zeggen: jassen aan en het bos in voor prachtige herfstwandelingen. Al kan de temperatuur in de herfst soms flink zakken. En dan bent u blij met een warme jas en goede ritssluiting. Bij het bouwen van een nieuwe woonst geldt eigenlijk hetzelfde: het wooncomfort is slechts optimaal als uw woning volledig luchtdicht is gebouwd. U verliest geen warmte en bespaart energie vanaf dag 1. Hoe? Dat leest u hier ...
E-peil om trots op te zijn
Het belang van luchtdicht bouwen neemt zienderogen toe. Gebouwen moeten voldoen aan steeds strengere energieprestatie-eisen om warmteverliezen tot een minimum te beperken. Luchtdicht bouwen biedt hierbij de beste oplossing: het is efficiënt, relatief goedkoop en doet het E-peil met maar liefst 5 tot 15 E-peilpunten dalen. Het E-peil staat voor de energieprestatie van uw woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger uw woonst.
Luchtlekken uit den boze
Een goede isolatie beschermt uw nieuwe woning tegen de invloeden van buitenaf, zoals de koude en de wind, maar is onvoldoende om alle warmteverliezen te beperken. Luchtlekken, veroorzaakt door het verschil in luchtdruk tussen binnen en buiten, zijn nog te vaak schering en inslag. Enkele voorbeelden van wat luchtlekken bij uw woning kunnen aanrichten:
- Ongecontroleerde energieverliezen door luchtstromingen;
- Condensatie met schimmelvorming en bouwschade tot gevolg;
- Een moeilijk te controleren luchtkwaliteit;
- De goede werking van het ventilatiesysteem komt in het gedrang;
- Daling van het gebruikscomfort: tochtproblemen, geluidsoverlast, last van stof en geuren.
Doorlopend dampscherm biedt oplossing
Het verlies aan energie en comfort zal pas de deur uit zijn als u kiest voor een concept met doorgedreven isolatie, gecombineerd met een luchtdichte gebouwschil. Het basisprincipe van luchtdicht bouwen, luidt als volgt: bouw 1 doorlopende, luchtdichte laag aan de binnenzijde die nergens wordt onderbroken en het hele huis bescherming biedt. Dit noemt men een dampscherm. Dankzij deze luchtdichte schil (folie of plaatmateriaal) ontsnapt er niet langer warmte via eventuele kieren en spleten naar buiten, bespaart u op uw factuur en geniet u van een optimaal wooncomfort!
LivingWood, specialist in houtskeletbouw, is luchtlekken te snel af. Dankzij een extra (optionele) leidingspouw aan de binnenzijde van de houtskeletconstructie. Zo blijft het dampscherm in uw lage-energie-woning 1 doorlopende laag, ook bij stopcontacten en waterpunten. Meer informatie?
Maak snel een afspraak en neem gerust een kijkje bij onze realisaties.