00597C5A 2A72 46A1 9A61 F76025A21D9E

Houtskeletbouw is de laatste jaren met een opmars bezig in België. Maar nog steeds gaan er nog verschillende misvattingen over houtskeletbouw de ronde tussen bouwers en verbouwers. Tijd om deze de kop in te drukken.

Misvatting 1: Houtskeletbouw is niet brandveilig

Dat woningen in houtskeletbouw niet brandveilig zijn, is een van de grootste misvattingen over houtskeletbouw. Akkoord, hout is een brandbaar materiaal. Maar wanneer je een blok hout in de open haard gooit, duurt het een hele tijd eer het is weggebrand. Dat komt omdat hout traag verkoold. Hierdoor is de brandveiligheid bij een woning in houtskeletbouw zelfs groter dan bij een traditionele woning. Daarnaast gebruiken we bij Livingwood betere en dikkere materialen voor een optimale sterkte van je woning.

Misvatting 2: Houtskeletbouw heeft een slechte akoestiek

We krijgen regelmatig te horen dat houtskeletbouw een slechte akoestiek heeft. Dankzij de juiste wandopbouw met goedgekeurde materialen voldoet een woning in houtskeletbouw bij Livingwood 100% aan de opgelegde normen. Een huis zonder geluidshinder, dat willen we toch allemaal?

Misvatting 3: Houtskeletbouw is duurder dan traditionele woningbouw

Houtskeletbouw is niet goedkoper dan een traditionele bouw, maar ook zeker niet duurder. Bij houtskeletbouw krijg je zelfs meer voor dezelfde prijs. Zoals betere isolatie en duurzaamheid (wat leidt tot lagere energiekosten). Daarnaast verloopt het bouwproces van een houtskeletbouw sneller, waardoor je minder arbeidskosten betaalt en minder lang moet huren.

Overtuigd? Kies voor Livingwood

Livingwood is voor jou uit het beste hout gesneden, en wel om deze 7 redenen:

  • Standaard BEN-woning E30
  • Gratis voorontwerp en vrijblijvende offerte
  • Persoonlijke begeleiding
  • Snelle bouwtijd
  • Droge oplevering
  • Van enkel ruwbouw tot Sleutel-op-de-deur
  • Meer dan 1500 gerealiseerde projecten


Kijkwoning Temse

Benieuwd wat we voor jouw droomwoning kunnen betekenen?