Dsc 0022

Het Covid 19 virus heeft ons leven in een totaal andere modus gebracht. Gezinnen zitten massaal fulltime thuis, met uitzondering van de families waar 1 of meer leden in de broodnodige zorgverlening werkt. Dat heeft gevolgen voor het energieverbruik en de spreiding ervan per woning. Een duurzame woning voelt dat hogere energieverbruik minder.

We schreven al vaker dat houtskeletbouw de ideale basis vormt om een duurzame woning te bekomen. Onze woningen in houtskeletbouw voldoen aan de strenge eisen omtrent energie en binnenklimaat. Meer nog: onze aanpak voorziet erin je woning erop voor te bereiden om zo energie onafhankelijk mogelijk te functioneren. Er kunnen met andere woorden gemakkelijk energiezuinige technieken zoals zonnepanelen of een warmtepomp geïntegreerd worden.

Nog meer lockdowns?

Fulltime thuis zitten betekent dat de vraag naar en het verbruik van energie over een hele dag gespreid wordt. Bovendien zien vooraanstaande virologen Corona niet als een losstaand virus. De klimaatverandering, maar ook de bevolkingsstijging en het feit dat steeds meer mensen in de (financiële) mogelijkheid zijn om te reizen, maakt ook dat virussen zich veel sneller en vlotter verspreiden.

Wie nog bouwt, moet dus in acht nemen dat er een kans bestaat dat er nog periodes van lockdown gaan komen. Met een energie onafhankelijke woning blijft de impact op je energiefactuur beperkt.

Woning voorbereiden

De sleutels van ons ‘EPB-ready’- concept zijn de integratie van duurzame technieken enerzijds, en efficiënte isolatie anderzijds. Luchtdicht bouwen is de eerste opstap.

Bij Livingwood hanteren we onze eigen aanpak. Toch houd jij als opdrachtgever steeds de touwtjes in handen. Je bepaalt zelf de graad van afwerking, en over het uitzicht van je woning heb je uiteraard het hoogste woord.

Wil je nog verder overtuigd geraken van houtskeletbouw? Bekijk dan zeker een aantal getuigenissen van onze klanten. Wie weet zitten we dan binnenkort samen om jouw droomproject te bespreken.

Kijkwoning Temse

Maak kennis met Livingwood

Wil je graag met ons kennismaken om te ontdekken wat Livingwood voor jouw bouwproject kan betekenen?