Img 0061

Een bouwbedrijf kiezen waarmee je wil samenwerken voor je nieuwbouwproject is erg belangrijk. Zeker wanneer je kiest voor een sleutel-op-de-deurfirma. Je legt tenslotte het ganse bouwproces in handen van één bedrijf. Er zijn heel wat factoren waarmee je rekening dient te houden. Met deze 8 tips maak je alvast een stressvrije keuze.

Kies voor welke bouwmethode je wil gaan

Hoe wil je je huis laten bouwen? Er zijn tegenwoordig verschillende opties. Zo heb je onder andere traditionele woningbouw, houtskeletbouw en staalbouw. Wanneer je al goed weet wat je wil, kan je gerichter zoeken. Denk ook zeker na over wat je belangrijk vindt, zoals een duurzame of energiezuinige woning en de afwerkingsgraad.

Bekijk in welke regio’s het bouwbedrijf actief is

Informeer jezelf even op voorhand in welke regio’s en/of provincies het bouwbedrijf actief is. Zo kan je enkel kiezen voor de bouwbedrijven in de regio waar jij je droomhuis wil bouwen.

Hoe verloopt de eerste communicatie?

Kan je op een makkelijke manier een offerte aanvragen? Is de sleutel-op-de-deurfirma goed bereikbaar? Luisteren ze naar jouw wensen? Dit zijn allemaal zaken die een belangrijke rol spelen in het verdere verloop van het bouwproces. Een goede, open communicatie is tenslotte erg belangrijk.

Check de flexibiliteit van de firma

Heb je een voorkeur voor een zelfgekozen architect? Is het mogelijk om bijvoorbeeld enkel ruwbouw door de firma te laten zetten? Of je keuken ergens anders te kiezen? Sommige sleutel-op-de-deurfirma’s zijn hier erg flexibel in. Anderen weer niet.

Valt het bedrijf onder de Wet Breyne?

De Wet Breyne is in het leven geroepen om je te beschermen tegen onbetrouwbare bouwbedrijven. Zo kunnen bouwbedrijven niet te veel voorschot vragen, is het contract volledig en respecteren ze afspraken rond bijvoorbeeld de oplevering. Sommige bouwbedrijven proberen deze wet te ontlopen, let er dus goed op dat dit niet het geval is wanneer je je bouwbedrijf hebt gekozen.

Vergelijk offertes

Vraag steeds achter een gedetailleerde offerte en vergelijk de verschillende offertes aandachtig met elkaar. Kijk niet enkel naar de laagste prijs, maar vergelijk ook de technische details. Het is belangrijk dat je appelen met appelen vergelijkt.

Vraag naar referenties

Liefst van huidige klanten. Zo kan je aan hen tips en advies vragen en polsen hoe hun ervaringen met de sleutel-op-de-deur bouwfirma waren. Ga zeker ook eens langs op een werf waar het bouwbedrijf op dat moment bezig is. Zo krijg je al een beter idee van hoe ze te werk gaan. Op de website van een sleutel-op-de-deurfirma vind je ook vaak realisaties en getuigenissen van klanten.

Hoe is de service na oplevering?

De service tijdens het bouwproces is erg belangrijk, maar ook de service na de oplevering. Kan je nog steeds bij het bouwbedrijf terecht wanneer er zich problemen voordoen of als je vragen hebt? Vraag dit zeker na.

Waarom kiezen voor LivingWood?

LivingWood is actief in heel Vlaanderen en dankzij de houtskeletbouw zorgen wij voor hoge isolatiewaardes en een lange levensduur. Je hebt zelf de touwtjes in handen. Zo heb je de mogelijkheid om met een eigen architect te werken. Daarnaast beslis je zelf hoever je wil gaan op vlak van afwerking. Ruwbouw winddicht of tot in de puntjes afgewerkt? Aan jou de keuze.

Kijkwoning Temse

Benieuwd wat we voor jouw droomwoning kunnen betekenen?