Houtskeletbouw

Duurzaam wonen, BEN of bijna-energieneutraal bouwen, het S-peil ... vele maatregelen en termen die stimuleren om bij je nieuwbouw rekening te houden met de impact op het klimaat vormen de rode draad in onze nieuwsberichten. Wat ook regelmatig terugkomt, is dat we je woning sowieso 'EPB-ready' bouwen. Kiezen voor hout is zowel op korte als lange termijn een duurzame keuze.

35% minder uitstoot van CO-2. Om de klimaatverandering niet al te zeer te laten toeslaan, moet die doelstelling tegen 2030 absoluut gehaald worden. Wist je dat hout, en dus ook houtskeletbouw, één van de eenvoudigste en meest doeltreffende manieren om de CO2-uitstoot te beperken?

Verderop vertellen we waarom je met de keuze voor houtskeletbouw automatisch aandacht hebt voor het klimaat.

Efficiënt

Onze houtconstructies noteren hoge isolatiewaarden. Op thermisch gebied, maar ook akoestisch. Door de goede gelaagde opbouw worden storende geluiden van buiten en binnen absorberen. Vooraleer de onderdelen van een woning in houtskelet ons atelier verlaten, worden de nodige uitsparingen voor de isolatie voorzien.

Voor het akoestische gedeelte bevestigen we een extra OSB-beplating achter de gipsplaten. Dankzij een extra leidingspouw kunnen een maximale luchtdichtheid bereiken.

CO2 besparen

Door onze huizen van hout te bouwen kunnen we namelijk serieuze hoeveelheden CO2 besparen. Nederlands onderzoek wees uit dat indien de Nederlanders de komende jaren alle woningen (1 miljoen) van hout bouwen, besparen ze 100 megaton CO2. Ter vergelijking: dat is twee keer zoveel als de totale jaarlijkse CO2-reductie in 2030. Die cijfers zijn gelijkaardig voor Vlaanderen.

Inspirerend

Er zijn natuurlijk de duurzame kwaliteiten, maar daarnaast kunnen we er niet aan voorbijgaan dat vormgevers, ingenieurs, architecten ... erg graag met hout werken. Het past in elke bouwstijl, en is door zijn lichtheid makkelijk te verwerken en te plaatsen. Hout geeft dus ook zuurstof aan de creativiteit van ontwerpers.

Onze aanpak is erop gericht de touwtjes in jouw handen te laten. Je kiest zelf hoever je wil gaan op het vlak van afwerking (sleutel-op-de-deur of enkel een winddichte ruwbouw) en van energiezuinige technieken.

Kijkwoning Temse

Benieuwd wat we voor jouw droomwoning kunnen betekenen?