00597C5A 2A72 46A1 9A61 F76025A21D9E

Heb je na alle researchwerken voor je bouwproject de beslissing voor houtskeletbouw genomen? Fijn! Ga je met ons in zee, dan starten we met de constructie van de absolute basis van elke passieve woning: een luchtdichte ruwbouw. Dat hoeft niet het eindstation te betekenen. Bij ons kies je zelf in hoeverre we je bouwproces begeleiden. Werk je na de ruwbouw met andere partners samen, vermijdt dan vertragingen met deze tips.

Vraag snel offertes op

Een architect heeft vaak de meetstaat al klaar op het ogenblik dat jij je bouwaanvraag verstuurt. Op deze manier win je heel wat tijd om offertes op te vragen. Starten doe je met de ruwbouwaannemer, dakwerker en ramenfirma. Denk ook al gerust verder vooruit. Je aannemers voor elektriciteit, sanitair, ventilatie en verwarming komen ook al vrij vroeg in beeld tijdens je bouwproject.

Leg duur van de bouw vast

Je kan de gewenste duur van je bouwproject in een contract met de aannemer vastleggen. Dit is dan uiteraard bindend. Eén kanttekening wel: het weer kan vooral ‘s winters een spelbreker zijn.

Maak ook goede afspraken rond de bouwmaterialen, het gecertificeerde hout in het geval van Livingwood : wie bestelt ze, tot waar loopt ieders verantwoordelijkheid? Laat bij eventuele vertragingen wel altijd het gezond verstand en de dialoog vooropgaan.

Een goed overzicht

Duid één persoon aan die alle offertes, facturen, telefoontjes en mails opvolgt. Een goede organisatie is het sleutelwoord.

Maak duurzame keuzes

Hoever ga je op het vlak van energiezuinigheid? Het is een vereiste van de wetgever, maar uiteraard maak je keuzes volgens je eigen budget. Door slim isoleren kom je al een eindje, en met doordachte ingrepen wordt jouw huis EPB-ready.


Bron: livios

Kijkwoning Temse

Benieuwd wat we voor jouw droomwoning kunnen betekenen?